Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár logo
A könyvtár legfrissebb híreiért, programokért, újdonságokér iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kutatás

Kutatást bármely természetes személy végezhet az erre vonatkozó kérelemben feltüntetett témakörben, amennyiben betartja a Kutatási szabályzatban foglaltakat, illetve olyan anyagot kíván tanulmányozni, amely nem esik valamilyen korlátozás alá. A kutatás módjáról a Kutatási szabályzat, illetve a tájékoztató könyvtárosok adnak részletes felvilágosítást.
Siófokhoz és vonzáskörzetéhez, valamint a Balatonhoz kapcsolódó kérdésekben, kutatásokban készséggel állunk minden érdeklődő rendelkezésére.
A Kálmán Imréhez kapcsolódó témák kutatásánál a helyismereti könyvtárosok mellett a Kálmán Imre Emlékház munkatársai nyújtanak segítséget.
A helytörténeti állomány kutatására a helytörténeti kutatóban biztosítunk lehetőséget a könyvtár nyitvatartási idejében.

Tanulást, kutatást segítő szolgáltatásaink

Tájékoztató könyvtárosaink a teljes nyitvatartási időben segítik a könyvtárhasználatot: személyesen, telefonon, e-mail-ben válaszolnak az olvasói kérdésekre, információt szolgáltatnak, segítenek a könyvtári dokumentumok megtalálásában.
A küldetésnyilatkozattal összhangban, a rendelkezésre álló dokumentum-feltáró eszközökkel a könyvtár vállalja a meghatározott téma szakirodalmának összegyűjtését, bibliográfia készítését. A szolgáltatás elsősorban a helyismereti kutatást és a felsőoktatási hallgatók képzését segíti.
Húsz tételt meg nem haladó bibliográfiák készítését díjmentesen vállaljuk, a nagyobb terjedelmű irodalomkutatást, témafigyelést megrendelésre, térítés ellenében végezzük.

Az irodalomkutatás díja: 1.000 Ft/megkezdett óra

Irodalomkutatást csak személyesen lehet kérni. A kutatási kérőlap kitöltése után a tájékoztató könyvtárossal egyeztetve az irodalomkutatás határideje 5 munkanap.
Az kutatáshoz minden esetben egyéni konzultáció és írásbeli megrendelés szükséges.
Kérdéseivel és kéréseivel forduljon az olvasószolgálathoz (tel.: +36 84/ 506-598).

Kutatáshoz kapcsolódó dokumentumok

Kutatási engedély

Kutatási kérőlap

Kutatási szabályzat

Elérhetőségek

tajekoztatas@konyvtar-siofok.hu
helytortenet@konyvtar-siofok.hu
csizmadia.tunde@konyvtar-siofok.hu