Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár logo
A könyvtár legfrissebb híreiért, programokért, újdonságokér iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kedvenceink

Gabi

Gabi kedvence

Marlen Haushofer:
A FAL

„A fal egy harmincas éveiben járó nőről szól, aki egy új életre ébred. Láthatatlan fallal elszigetelve kell ezentúl élnie egy kutyával, egy tehénnel és egy macskával. Elképesztő, hogy mennyi mindent képes az ember szeretni, ha már semmije nem maradt, még neve sem. Nem nyavalyog, hanem túlél…”

Tündi

Tündi kedvence

Szerb Antal:
UTAS ÉS HOLDVILÁG

„A könyvet már régebben olvastam, de mélyen megérintett, azóta is kedvenceim között tartom számon. Szerb Antal kultikus regénye egyszerre komoly és könnyed. Mindannyiunk útkeresésének, az elveszett fiatalságnak és a nosztalgiának a története, mely minden életszakaszban tud újat mondani.”

Brigi

Brigi kedvencei

Andreas H. Schmachtl:
ALMA MAGDI: BARÁTOK A VADRÓZSA UTCÁBÓL

„Végtelenül aranyos karakter, szívmelengető történetek szeretetről, barátságról, az élet és a mindennapok apró örömeiről, amiről szinte mindig megfeledkezünk. Kisállatok kedves, tanulságos és humoros kalandjai gyermekeknek és felnőtt gyermekeknek.”

Rejtő Jenő:
VESZTEGZÁR A GRAND HOTELBEN

„Ez az egyetlen regény, amit szünet nélkül olvastam el két óra alatt, hangosan hahotázva egyedül a nappaliban. A Vesztegzár a Grand Hotelben pedig egy rövid, tömör összefoglalása annak a humornak, szellemességnek és eszméletlenül jó dramaturgiának, amit Rejtő képes létrehozni.”

Edit

Edit kedvencei

Márai Sándor:
AZ IGAZI

„Egy házasság története, amit előbb a feleség, majd a férj szemszögéből ismerhetünk meg, tele fájdalmas felismerésekkel. Csodálatos mondatokat találunk benne. Olyan megfejtenivaló.”

Gabriel García Márquez:
SZÁZ ÉV MAGÁNY

„Nem kalandozhatsz el olvasás közben, mert lemaradsz mindenről. Kevés párbeszéd, de sok-sok leírás. Sok szereplő, sok esemény. Magasba, majd mélybe rántó. Varázslat, mágia, mese. Szépség és borzalom. Vissza-visszatér az éltembe ez a regény. Megtalál.”

Zsuzsa

Zsuzsa kedvencei

Sarah Winman:
CSENDÉLET

„Amikor már azt hisszük, hogy kihal a romantika a kapcsolatokból, ez a könyv egy kicsit visszarepíti az olvasót a romantika világába.”

Sally Thorne:
GYŰLÖLÖK ÉS SZEREETEK

„A gyűlölet és a szeretet áll a legközelebb egymáshoz. Csak azt tudjuk gyűlölni, amit valaha nagyon szerettünk, de csalódtunk benne.”

Gyöngyi

Gyöngyi kedvencei

Vadadi Adrienn:
LESZEL A BARÁTOM?

„Kisfiammal ovis korától kezdve évekig olvastuk esténként ezt a kedves könyvet. Az ovisok hétköznapi apró-cseprő kis gondjait-bajait kedvesen bemutató kiadvány. Végül minden jó, ha vége jó, róluk, nekik és szüleiknek. A bájos illusztrációk Pásztohy Panka keze munkáját dicsérik.”

Kertész Erzsi:
ÁLLATI KÁVÉZOO

„Anno az olvasást többször szakította félbe vihogás, könnypotyogás, asztal- és térdcsapkodás. Hol a gyermekem fúrta a fejét a párnába és törölgette könnyeit a nevetéstől, hol én kacagtam fel hangosan. A két antilop páratlan humora, hozzá nem értése egy vállalkozás megnyitásához, a többi állat egyedi karakteressége, és úgy egészben a történet abszurd jellege felejthetetlenné tette számunkra ezt a könyvet.”

Szilvi

Szilvi kedvencei

Jill Tomlinson:
A TYÚK, AKI SOHA NEM ADTA FEL

„Ez egy nagyon vicces történet Hildáról, a tyúkról, aki elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek kiscsibéi születtek. Hildát senki és semmi nem állíthatja meg küldetésében.”

Jodi Picoult:
TÖRÉKENY

„A regény főszereplője, Willow csonttörékenységgel születik, és ezzel a család békéje felborul. Állandó riadókészültségben vannak, a nagyobbik lány folyamatosan veszélyes dolgokkal próbálja felhívni magára a figyelmet, és az édesanya kártérítési perében legjobb barátnője és egyben nőgyógyásza ellen küzd. Mély történet az élet és a látszólagos tökéletesség törékenységéről.”

Fruzsi

Fruzsi kedvencei

Moskát Anita:
HORGONY HELY

Sarah J. Maas:
CRESCENT CITY: FÖLD ÉS VÉR HÁZA

„Minden fantasy rajongónak ajánlom kedvenc könyveimet, ahol több szálon futnak és magával ragadnak a cselekmények, egyedi, izgalmas, de egyben elgondolkodtató történet mind a kettő.”

Ági

Ági kedvence

A. A. Milne:
MICIMACKÓ

„A Micimackó gyermekkorom kedvenc könyve, szinte minden este olvastuk otthon. Az ebből készült rajzfilmet a mai napig sokszor megnézem. Szeretném én is olvasni a gyermekemnek, remélem, ő is ennyire szeretni fogja.”

Kata

Kata kedvencei

Linda Castillo:
BŰNÖSÖK KÖZÖTT

„Linda Castillo krimiíró könyvsorozatának egyik része. Azért ajánlanám mert jó és csavaros történeteket ír egy amish környezetbe ültetve.”

Sophie Kinsella:
TUDSZ TITKOT TARTANI?

„Sophie Kinsellát pedig, aki ismeri, annak nem kell bemutatni. Nagyon humoros, romantikus, igazi kikapcsolós könyv.”