Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár logo
A könyvtár legfrissebb híreiért, programokért, újdonságokér iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Részlegeink

A felnőttrészleg a könyvtár első szintjén, az épület 1. emeletén található. A szintre lépcsősor és lift is felvezet. A felnőttrészlegen belül található a kölcsönzőpult, felnőtt olvasóinknak szánt könyvállományunk, a Helytörténeti Gyűjtemény könyvállománya, olvasói tér, tájékoztató pult, kutatószoba, médiatár, folyóirat- és hírlapolvasó, számítógépes galéria, valamint egy előadóterem

1. Kölcsönzőpult: itt történik a beiratkozás és a kölcsönzés, és itt kaphatnak információt a könyvtár használatáról és szolgáltatásainkról is.

2. Kínáló polcok: itt találhatóak új könyveink és tematikus könyvajánlóink.

3. Ruhatár és mosdók: ide tehetik le olvasóink kabátjaikat, táskájukat, esernyőjüket zárható szekrényeinkbe, és itt találhatóak a mosdók.

4. Kölcsönözhető könyvállomány, kézikönyvtár és helytörténeti állomány: itt találhatóak a szabadpolcos könyveink, melyek kölcsönözhetőek, azoknak a könyveknek a gyűjteménye, melyek helyben olvashatóak, nem kölcsönözhetőek, továbbá helytörténeti, helyismereti és helyi vonatkozású könyveink gyűjteménye is.

5. Kutatószoba: a kutatási engedéllyel rendelkezők ebben a helyiségben folytathatnak kutatási tevékenységet a könyvtár Helytörténeti Gyűjteményével kapcsolatban.

6. Olvasói tér: használható helyben olvasásra, kutatásra, tanulásra.

7. Médiatár: zenei albumok, hangoskönyvek, bakelitek gyűjteménye.

8. Tájékoztató pult: itt kaphatnak tájékoztatást és segítséget többek között a könyvtár állományával, az online katalógus használatával, a keresett dokumentumok lelőhelyével, a keresett tárgykör szakirodalmával kapcsolatban.

9. Számítógépes galéria: számítógépeinken lehetőség van díj ellenében internetezésre, kutatásra.

10. Idegen nyelvű könyvek és nyelvkönyvek

11. Folyóirat- és hírlapolvasó: itt találhatóak a napilapok, folyóiratok legfrisebb számai, melyek helyben olvashatóak.

12. Előadóterem

13. Lift

 

 

A gyermekrészleg a könyvtár második szintjén, az épület 2. emeletén található. A szintre lépcsősor és lift is felvezet. A gyermekrészlegen belül található a kölcsönzőpult, gyermek- és ifjúsági könyvállományunk, számítógépes galéria, foglalkoztatóterem, terasz és az irodatér.

1. Kölcsönzőpult: itt történik a beiratkozás és a kölcsönzés, és itt kaphatnak információt a gyermekrészleg használatáról és szolgáltatásaikról is.

2. Gyermek- és ifjúsági könyvek: itt találhatóak a szabadpolcos könyveink, melyek kölcsönözhetőek, és néhány olyan könyvünk is, melyek helyben olvashatóak.

3. Számítógépes galéria

4. Foglalkoztatóterem: itt tartjuk foglalkozásaink, rendezvényeink nagy részét.

5. Terasz

6. Öltöző, mosdók: gyermek olvasóink itt hagyhatják ruháikat, táskáikat, és itt találhatóak a mosdók is.

7. Irodatér: itt találhatóak a munkatársak irodái.

8. Lift

 

RAKTÁR

A könyvtár tömörraktára az épület -1. szintjén található.